Tukkertocht 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert Stepteam Twente weer de Tukkertocht. Er kan dit jaar worden gekozen uit twee routes in de omgeving van Losser.

Keuze uit twee routes
Er is een kortere tocht van 25 km en een langere tocht van 45 km. De routes gaan over zowel verharde als onverharde wegen.

De routes voeren door een fraai afwisselend landschap. De routes gaan voor een deel over Duits grondgebied. We steken meerdere keren het riviertje de Dinkel over en komen dan enkele Dinkelstenen tegen. Dat zijn sculpturen van zandsteen, gemaakt door verschillende kunstenaars uit Nederland en Duitsland. Ook volgen we een deel van het parcours van het WK Steppen (Losser 2018). De steppers van de langere route doorkruisen tevens het natuurgebied het Lutterzand.

De routes kunnen in principe met alle soorten steps worden gereden.

Dinkelsteen

Dit jaar geen crossroute
Aanvankelijk wilden we, net als vorig jaar, ook weer een crossroute aanbieden. Het technisch eenvoudige MTB-parcours van Lonneker biedt bij nader inzien echter weinig meerwaarde ten opzichte van de twee reguliere routes. We hebben er daarom voor gekozen om de crossroute dit jaar te schrappen. Geen probleem, want wat we overhouden zijn twee prachtige, zeer afwisselende routes.

Eten en drinken
De interne mens wordt zeker niet vergeten bij de Tukkertocht.
Bij aankomst om 10.30 uur: koffie met krentenwegge.
Na de tocht: kop soep met brood.

Kosten
De deelnamekosten bedragen € 10.
Maak het deelnamegeld tijdig over op rekeningnummer NL84 RABO 0328 9226 33 t.n.v. Step Klup Twente onder vermelding van je naam en ‘Tukkertocht 2022’.

Startpunt en -tijd
Het begin- en eindpunt van Tukkertocht is bij Golfbaan Het Rijk van Sybrook: Veendijk 100, 7525 PZ Enschede. Deelnemers worden om 10.30 uur verwacht. Er is hier ruime parkeergelegenheid.

Het dragen van een helm is tijdens de tocht verplicht, zoals trouwens bij alle activiteiten van Stepteam Twente!

Inschrijven
Als je je wilt inschrijven, klik dan hier.

Uiterste aanmelddatum: 5 juni

Sponsor:

Recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebookyoutube

Archieven