Rondje Twente 2022

Op 21 mei 2022 gaat Stepteam Twente weer met een groepje een tocht van ca. 210 km steppen. De tocht is dit jaar wat vroeger gepland dan normaal, om langeafstandssteppers voldoende rust te gunnen tussen enkele andere langeafstandstochten die dit jaar worden georganiseerd, zoals de Stepelfstedentocht (Bolsward) en Burning Roads (Ochtrup).

Net als voorgaande twee jaren is het Rondje Twente gebaseerd op een leuke combinatie van drie LF-fietsroutes die we met de klok meesteppen. We zijn allemaal erg enthousiast over deze zeer afwisselende tocht: bossen, heide, klimmetjes en geweldige uitzichten. Twente op zijn mooist. Ook de ondergrond is zeer afwisselend: asfalt, klinkers, zand, gravel.

Rondje Twente (foto uit 2020)

In het kort

Afstand 210 km
Datum 21 mei 2022
Vertrektijd 6.00 uur
Start-/eindpunt Enschede, parkeerterrein Roombeek
Snelheid Bruto 15 km/u, netto 18 km/u
Verzorging Misschien
Kosten Geen
Helm Uiteraard verplicht
Step Wielmaatkeuze vrij, ten minste één werkende rem

 

Iedereen zorgt in principe zelf voor eten, drinken en reparatiespullen. We werken waarschijnlijk niet met een volgauto en dat betekent dat er onderweg geen mobiele verzorgingsposten zijn. Wel worden we na zo’n 70 km verwelkomd bij Bistro de Holterberg waar we lekkere broodjes, koffie en thee krijgen aangeboden.

Dit is een toeristisch evenement en we willen zo veel mogelijk van de prachtige omgeving genieten. Daarom houden we de tocht in een periode van het jaar waarin we de route geheel bij daglicht kunnen afleggen. Dat betekent wel dat we een beetje moeten opschieten: we houden een gemiddelde snelheid aan van 15 km/u inclusief pauzes. Dat houdt in dat de gemiddelde rijsnelheid rond de 18 km/u ligt.

210 km op één dag steppen is best een forse onderneming. Het is dan ook zaak om je goed voor te bereiden. Zorg dat je van te voren al een paar langere tochten van meer dan 100 km in de benen hebt.

Het is natuurlijk mogelijk dat je onderweg te maken krijgt met fysieke pech en/of materiaalpech waardoor je de tocht niet kunt voortzetten. Enkele suggesties om je uit de brand te helpen:

  • Je kunt iemand van je thuisfront oproepen om je te komen redden. Maak daar van tevoren afspraken over.
  • Het Rondje Twente voert langs meerdere treinstations: Holten, Nijverdal, Ommen, Vroomshoop en Daarlerveen. Daar kun je per trein naar het eindpunt of naar huis reizen.
  • We houden sowieso een hulpauto achter de hand die in uiterste nood op afroep beschikbaar is. Hier maken we liever geen gebruik van.

We blijven als groep bij elkaar, bij pech wachten we op elkaar, en waar nodig helpen we elkaar. Om dit op een prettige manier mogelijk te maken, moet de groep niet te groot worden.

Bij pech helpen we elkaar als dat nodig is

 

We vertrekken  op zaterdag 21 mei om 6.00 uur vanuit Enschede vanaf een locatie waar je je auto gratis kunt parkeren.

Als je dit jaar wil meesteppen, kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@stepteamtwente.nl onder vermelding van je mobiele telefoonnummer. Dan word je toegevoegd aan de WhatsApp-groep van geïnteresseerden. Via deze groep word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond deze tocht. Daar kun je vragen stellen en kun je afspraken maken om met elkaar mee te rijden naar het startpunt.

Te zijner tijd wordt er een GPX-bestand van de route gedeeld.

 

Sponsor:

Recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebookyoutube

Archieven