Over ons

Stepteam Twente is een stepvereniging met zo’n 40 leden van diverse leeftijden. We steppen vanuit verschillende locaties in Twente, maar vooral rond Hengelo, Haaksbergen en Enschede. We steppen zowel langere als korte routes, zowel op verharde als onverharde wegen. We organiseren meerdere trainingen per week (zie onze pagina Steptraining).

Wij steppen op sportieve race-, toer- en crosssteps voor volwassenen. Enkele bekende merken zijn Kickbike, Mibo, Kostka, Yedoo en PG. Binnen onze vereniging steppen wij niet op ministeps met skatewielen, zoals RideOO, Xootr en Micro.

Bij onze trainingen staat plezier in het steppen centraal. De trainingen zijn in het bijzonder gericht op de volgende aspecten:

  • Steptechniek. Door een optimale steptechniek aan te leren, maak je met minder moeite meer meters. Hierdoor kun je toertochten makkelijk volhouden, kun je met dezelfde moeite hogere snelheden bereiken en kun je zelfs meedoen aan stepwedstrijden.
  • Kracht en conditie. We werken met verschillende trainingsmethoden die zijn gericht op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen.
  • Bijzondere stepvaardigheden. Wij oefenen met diverse technieken die bijdragen aan een betere stepbeheersing, zoals steppen met één hand aan het stuur, hindernissen nemen, estafettewissel, starttechniek, enz.

Stepteam Twente bestaat sinds 1997 en is een van de grootste stepverenigingen van ons land. We zijn actief bij zowel nationale als internationale wedstrijden en toertochten, zowel als deelnemer en zeker ook als organisator. Op onze stepkalender vind je een overzicht van de activiteiten die we binnenkort organiseren. Als lid van Stepteam Twente kun je over het algemeen gratis aan deze activiteiten deelnemen.

Sporten is gezond, en steppen zeker. Daarom organiseren wij stepclinics en proeftrainingen zodat iedereen kennis kan maken met onze sport. Iedereen is welkom bij Stepteam Twente, van jong tot oud en van gezelligheidsrijder tot fanatieke sporter!

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zo dragen wij bij al onze stepactiviteiten altijd een helm en houden wij ons in het verkeer aan bepaalde gedragsregels.

Sponsor:

Recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebookyoutube

Archieven