Obstakels

Tijdens het steppen kom je soms obstakels tegen: takken, verkeersdrempels, hobbels, stoepranden, enz. Vooral wanneer je offroad stept, zul je geregeld oneffenheden tegenkomen. Uiteraard kun je dan afstappen, de step eroverheen tillen en vervolgens weer doorsteppen. Vaak lukt het echter ook om er gewoon overheen te steppen. In principe doe je dat door je afzetvoet vlak voor of op het obstakel te plaatsen en vervolgens het voorwiel iets op te tillen. Ook dit kun je gewoon oefenen. Begin dan met lage obstakels. Oefen ook eens met het afsteppen van een stoeprand. Dat gaat in principe op dezelfde manier.

Bij het nemen van obstakels is snelheid je vriend. Als je langzaam stept, blijf je eerder met je step op het obstakel hangen.

Verder is het bij verkeersdrempels zaak om het laagste punt op te zoeken. Al doende krijg je daar op een gegeven moment wel kijk op. Als de verkeerssituatie het toestaat, kun je er soms ook voor kiezen om een steile verkeersdrempel schuin te nemen. Als je een drempel schuin neemt, verklein je namelijk de hellingshoek en kom je dus minder gauw met de onderkant van je step op de grond.

Sponsor:

Recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebookyoutube

Archieven