Vijfde Rondje Twente

Op zaterdag 8 juni 2024 gaan we voor de vijfde keer met een groep langeafstandliefhebbers een mooie lange tocht in en rond Twente steppen. Deelnemers zijn altijd erg enthousiast over de zeer afwisselende route: bossen, heide, klimmetjes en geweldige uitzichten. Twente op zijn mooist. En ook de ondergrond is heel afwisselend: asfalt, klinkers, zand, gravel.

 

 

We hebben een aantal aanpassingen in de route aangebracht, zodat editie 2024 nóg aantrekkelijker is. Bovendien is een beetje afwisseling natuurlijk fijn voor de vaste steppers van Rondje Twente. Enkele opvallende wijzigingen op een rijtje:

  • Zo’n 20 km aan route door bebouwd gebied heeft plaats gemaakt voor buitengebied.
  • In verband hiermee is de start-finish verplaatst naar de campus van de Universiteit Twente.
  • De onderkant van de route loopt nu een stuk zuidelijker.
  • In het laatste deel van de route is Vliegveld Twenthe opgenomen, een terrein dat zich in de afgelopen jaren voor een groot deel heeft ontwikkeld tot natuurgebied.

Natuurlijk komen ook veel bekende punten terug, zoals de Lemelerberg, de Sahara en de Hanhofweg langs de Loabult, een klim die je pas na zo’n 190 km voor de kiezen krijgt.

In het kort

Afstand210 km
DatumZaterdag 8 juni 2024
Vertrektijd6.00 uur
Start-/eindpuntEnschede, parkeerplaats P3 op het terrein van de Universiteit Twente (tegenover het volgende adres:
De Achterhorst 50, Enschede)
SnelheidBruto 15 km/u, netto 18 km/u
VerzorgingVanuit een volgauto die af en toe de steproute kruist
Kosten€ 10
HelmUiteraard verplicht
StepWielmaatkeuze vrij, ten minste één werkende rem

We vertrekken op zaterdag 8 juni om 6.00 uur vanaf de campus van de Universiteit Twente. Hier kun je je auto gratis parkeren. Na 68 kilometer komen we aan op de Holterberg. Bij Bistro de Holterberg houden we een korte pauze. Daar krijgen we heerlijke broodjes, koffie en thee aangeboden. Met dank aan Luc en Tjitske van Bistro de Holterberg!

Gastvrije ontvangst met koffie en lekkere broodjes bij Bistro de Holterberg

Rondje Twente is een toeristisch evenement en we willen zo veel mogelijk van de prachtige omgeving genieten. Daarom houden we de tocht in een periode van het jaar waarin we de route geheel bij daglicht kunnen steppen. Dat betekent wel dat we een beetje moeten opschieten: we houden een gemiddelde snelheid aan van 15 km/u inclusief pauzes. Dat houdt in dat de gemiddelde rijsnelheid rond de 18 km/u ligt.

Wanneer de volgauto onze route kruist, nemen we soms een korte pauze

210 km op één dag steppen is best een forse onderneming. Het is dan ook zaak om je goed voor te bereiden. Zorg daarom dat je van tevoren al een paar langere tochten van meer dan 100 km in de benen hebt.

Het is natuurlijk mogelijk dat je onderweg te maken krijgt met fysieke pech en/of materiaalpech waardoor je de tocht niet kunt voortzetten. Dan zijn er verschillende opties:

  • Er is beperkt ruimte in onze volgauto voor jou en je step.
  • We komen langs enkele treinstations. Vandaar kun je per trein naar het eindpunt of naar huis reizen.
  • Je kunt iemand van je thuisfront oproepen om je te komen redden. Maak daar van tevoren afspraken over.

We blijven als groep samen, bij pech wachten we op elkaar, en waar nodig helpen we elkaar. Om dit op een prettige manier mogelijk te maken, houden we de groepsgrootte beperkt. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

Bij pech helpen we elkaar als dat nodig is

Aanmelden

De deelnamekosten voor dit evenement bedragen € 10. Je kunt je aanmelden via dit formulier. De deelnamekosten kun je overmaken naar NL84 RABO 0328 9226 33 t.n.v. Stepteam Twente. Via een WhatsApp-groep kun je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws rond de tocht. Daar kun je vragen stellen en kun je bijvoorbeeld afspraken maken om met elkaar mee te rijden naar het startpunt. Te zijner tijd wordt in de app-groep een gpx-bestand van de route gedeeld.

Tot nu toe hebben in totaal 17 unieke deelnemers het Rondje Twente volbracht. Enkele statistieken over de Rondjes Twente tot nu toe:

Editie Aantal deelnemers Aantal finishers
27 juni 2020 7 * 4
19 juni 2021 15 13
21 mei 2022 11 10
22 juli 2023 14 11
8 juni 2024 ?? ??
Totaal 20 17

* I.v.m. corona namen aan de eerste editie alleen STT’ers deel.

Sponsor:

Recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebookyoutube

Archieven