Tukkertocht 2023

Op zaterdag 26 augustus organiseert Stepteam Twente weer de Tukkertocht. Dit jaar ziet de tocht er anders uit dan voorgaande jaren. We gaan namelijk drie fraaie lussen steppen die steeds op hetzelfde punt beginnen en eindigen. De drie lussen zijn verschillend van karakter:

Lus 1: een tocht van ca. 25 km over verharde ondergrond.
Lus 2: een graveltocht van ca. 20 km.
Lus 3: een offroad tocht van ca. 15 km, waarbij singletracks niet worden geschuwd.

Ga je de uitdaging aan en doe je mee aan alle drie lussen? Of laat je het liever bij een of twee lussen? De keus is aan jou!

 

 

Met wat voor step kan ik meedoen?

Omdat we steeds op hetzelfde punt terugkomen, zou je in theorie na elke lus op een andere step kunnen overstappen. Maar het is echt niet nodig om zowel een wegstep, een gravelstep als een crossstep mee te nemen.

Als je de crossroute overslaat, is een race- of toerstep een goede keus. Ga je voor alle de drie routes, kun je het beste kiezen voor een cross- of gravelstep. Ook een allround step met bredere banden, zoals een Kickbike G4, is een goede keus. Dit soort steps kunnen immers prima op alle de drie lussen worden ingezet. Een step met racebandjes is sowieso ongeschikt voor de derde lus.

 

Startpunt en tijdschema

Het begin- en eindpunt van elke lus is het clubgebouw van de Oldenzaalse Wielerclub (Oude Almeloseweg 1, 7576 PE Oldenzaal). Het tijdschema voor deze dag is als volgt:

9.00 uur Ontvangst met koffie en thee
9.30 uur Toertje verhard (ca. 25 km)
11.00 uur Koffiepauze
11.20 uur Graveltoer (ca. 20 km)
13.00 uur Lunch met soep en broodjes
13.45 uur Crosstoer (ca. 15 km)
15.15 uur Einde

 

Kosten

De deelnamekosten bedragen € 10. Maak het deelnamegeld over op rekeningnummer NL84 RABO 0328 9226 33 t.n.v. Stepteam Twente onder vermelding van je naam en ‘Tukkertocht 2023’.

Het dragen van een helm is tijdens de tocht verplicht, zoals trouwens bij alle stepactiviteiten van Stepteam Twente! Deelname geschiedt op eigen risico.

 

Inschrijven

Je kunt je hier aanmelden.

Sponsor:

Recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebookyoutube

Archieven