Steptraining

Stepteam Twente organiseert meerdere trainingen per week, zowel voor de wedstrijdstepper als de toerrijder. Er worden toertochten gereden in Hengelo, Haaksbergen en Enschede. Wedstrijdtrainingen worden alleen gegeven in Hengelo.

Er wordt gestept in strakke sportkleding, bijvoorbeeld een korte sportbroek of een lange legging en een aangesloten shirt. Er is  een teamtenue. Tijdens de trainingen, wedstrijden en toertochten is het dragen van een helm verplicht.

Wedstrijdtraining Hengelo
Na een rustige warming-up wordt er in stevig tempo gestept op verharde paden in de omgeving. Tijdens de training wordt rekening gehouden met het individuele sportniveau. De trainingen zijn in zoverre onderhevig aan het weer, dat er bij sneeuwval, gladheid, hevige buien en onweer niet wordt getraind.

De avondtrainingen starten en eindigen allemaal bij het Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62 te Hengelo. De ingang en parkeergelegenheid is aan de Hans Vonkstaart. Hier kunnen we verzamelen en na de training eventueel nog iets drinken.

  • Volwassenen: maandag 19:30 tot 21:00 uur
  • Jeugd en volwassenen: woensdag 19:30 tot 21:00 uur
  • Jeugd en volwassenen: zaterdag van 9:30 tot 11:00 uur

Meer informatie kan je krijgen via:

Toergroep Hengelo
Op maandag- en woensdagavond is de toergroep actief. Om te weten te komen waar en hoe laat deze groepen vertrekken, kun je  het beste contact opnemen via het info adres hieronder.

Wil je in Hengelo een keer mee steppen?
Als je een keer mee wil steppen, kan je je aanmelden via:


De eerste keer wordt er door ons gezorgd voor een step en een helm. We leren je dan de eerste beginselen van de steptechniek. Lijkt het je daarna wat om verder te gaan met steppen, dan kan je onder bepaalde voorwaarden voor 1 maand een step lenen.

Toergroep Haaksbergen
Op maandagavond vertrekken we om 18.45 vanaf parkeerplaats van zwembad de Wilder. We hebben 1 toergroep.  Op zondagmorgen steppen we op afspraak. Hiervoor kan je Liek  op 06-10856909 WhatsAppen of mailen (ach.kamphuis@gmail.com). Voor de eerste keer meesteppen mag je een step van een van de leden gebruiken. Ook voor een helm wordt gezorgd.

Toergroepen Enschede
In Enschede zijn 2 kleine toergroepen actief die onderling via WhatsApp-groepen afspreken wanneer er wordt gestept. Meer informatie via:

Verdere activiteiten
Elke derde zondagmorgen van de maand wordt een tocht van 20 km en een van 40 km uitgezet, beurtelings georganiseerd door toertochtrijders uit Hengelo, Haaksbergen en Enschede. Op deze manier wordt er op de mooiste plekjes in Twente gestept en worden contacten tussen de groepen onderhouden.

Sponsor:

Volg ons ook op Social Media

Facebooktwitteryoutube

Archief