Steptraining

Stepteam Twente organiseert meerdere trainingen per week waar al onze leden aan kunnen meedoen. Tijdens al onze trainingen en andere stepactiviteiten is het dragen van een helm verplicht.

 

Wekelijkse trainingen

Tijdens onze trainingen houden we rekening met het individuele sportniveau van alle deelnemers. Iedereen kan meedoen. Bij slecht weer worden de trainingen afgelast. We gebruiken WhatsApp om te communiceren over de inhoud van de trainingen en over eventuele locatiewijzigingen of afwijkende trainingstijden.

We beginnen onze vaste trainingen bij het Kulturhus Hasselo in Hengelo. We hebben drie vaste trainingsmomenten:

  • Maandag van 19.30 uur tot 21.00 uur
  • Woensdag van 19.30 uur tot 21.00 uur
  • Zaterdag van 9.30 uur tot 11.00 uur – Crosstraining

Op maandag en woensdag trainen we op verharde ondergrond. Op zaterdag trainen we offroad. Heel wat leden van ons team beschikken dan ook over minimaal twee steps: een wegstep en een crossstep. Maar met een allroundstep, zoals een Kickbike G4, kan echter zowel op de weg als offroad worden gestept.

 

Maandelijkse trainingen

Twee keer per maand maken onze reguliere wekelijkse trainingen plaats voor een speciale training:

  • Elke derde woensdag van de even maanden en elke derde maandag van de oneven maanden: meettraining
    Tijdens deze trainingssessies meten we je tijd over drie korte stepafstanden. Op deze manier kun je je ontwikkeling in de loop van de tijd in de gaten houden.
  • Eerste zaterdag van de maand: techniektraining
    Op deze zaterdag vervalt onze reguliere crosstraining. Techniektrainingen kunnen overal in Twente worden gehouden en staan open voor zowel leden als niet-leden van Stepteam Twente. Wij kondigen deze trainingen over het algemeen dan ook via Facebook aan.

 

Onderhoudsclinics

Twee keer per jaar organiseren we voor onze leden een onderhoudsclinic waarbij we praktische uitleg geven over onderwerpen zoals het afstellen van remmen en balhoofden, het plakken van banden en de werking van snelspanners. Ook deze clinics worden in onze activiteitenkalender aangekondigd.
 

Toertochten

De leden van ons team spreken vaak onderling met elkaar af om toertochten te steppen. Op dit moment gebeurt dit regelmatig in Haaksbergen, Enschede en Hengelo.

Elke vierde zondag van de maand organiseren we een toertocht. We starten dan vanuit verschillende locaties in Twente. Deze tochten worden aangekondigd in onze activiteitenkalender.

 

Meer informatie

Als je een keer vrijblijvend wilt meetrainen of meetoeren, kun je contact met ons opnemen via:

Zo nodig zorgen wij voor een step en een helm.

 

Sponsor:

Meest recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebooktwitteryoutube

Archief