Over ons

Stepteam Twente is een sportieve vereniging, die ongeveer 50 leden telt van diverse leeftijden.

Er wordt recreatief in groepsverband gestept vanuit diverse uitvalsbases. Er worden zowel langere als korte routes gereden, zowel op de weg als off road.

Ook wordt er door diverse leden fanatiek getraind voor de landelijke en internationale wedstrijden.

Stepteam Twente bestaat sinds 1997 en is een van de grootste stepverenigingen uit ons land.
We zijn actief op veel verschillende gebieden, zoals nationale en internationale wedstrijden op hoog niveau en recreatieve tochten. Ook staat Stepteam Twente met beide benen in de maatschappij. Sporten is gezond en steppen zeker, dus daarom organiseren wij stepclinics en proeftrainingen zodat iedereen kennis kan maken met onze trendy sport. Iedereen is welkom bij Stepteam Twente, jong en oud, van de fanatieke sporter tot de gezelligheidsrijder!

 

Stepteam Twente organiseert meerdere trainingen per week, zowel voor de wedstrijdstepper als de tourrijder. Tijdens de training & wedstrijden is het dragen van een helm verplicht.

Na een rustige warming-up wordt er in stevig tempo gestept op verharde paden in de omgeving. Tijdens de training/tocht wordt rekening gehouden met het individuele sportniveau. De trainingen zijn niet onderhevig aan het weer, er kan in weer en wind gestept worden. Echter bij sneeuwval en gladheid wordt er niet getraind…….

Geja Olthof secretaris secretariaat@stepteamtwente.nl
Roel Haveman penningmeester penningmeester@stepteamtwente.nl
Liek Kamphuis lid
Peter Groeneveld lid
Fiona Olthof lid

De functie van voorzitter is op dit moment vacant.

 

De verkeerswet en de step.

Voor de wet is de stepper een voetganger!

Toch adviseert de Nederlandse Autoped Federatie (NAF) u om u in het verkeer als fietser te gedragen! Indien u op een step voor volwassenen -met remmen- rijdt, een step met een wielmaat van 12 inch en groter, gedraagt u zich dan als fietser.

Sponsor:

Meest recente berichten

Volg ons ook op Social Media

Facebooktwitteryoutube

Archief