Over ons

Stepteam Twente is een sportieve vereniging, die ongeveer 50 leden telt van diverse leeftijden.

Er wordt recreatief in groepsverband gestept vanuit Hengelo, Haaksbergen en Enschede. Er worden zowel langere als korte routes gereden, zowel op de verharde als onverharde weg.

Ook wordt er door diverse leden fanatiek getraind voor de landelijke en internationale wedstrijden.

Stepteam Twente bestaat sinds 1997 en is een van de grootste stepverenigingen van ons land. We zijn actief bij nationale en internationale wedstrijden op hoog niveau en ook bij recreatieve tochten, zowel als deelnemer maar zeker ook als organisator. In 2018 heeft Stepteam Twente met de hulp van veel vrijwilligers de Wereldkampioenschappen mogen organiseren in Losser, een evenement waar we met veel trots op terugkijken.

Sporten is gezond, en steppen zeker, dus daarom organiseren wij stepclinics en proeftrainingen zodat iedereen kennis kan maken met onze trendy sport. Iedereen is welkom bij Stepteam Twente, jong en oud,  fanatieke sporter en recreatieve rijder!

Bestuur

 

Stepteam Twente organiseert meerdere trainingen per week, zowel voor de wedstrijdstepper als de toerrijder. Tijdens de training, tochten en wedstrijden is het dragen van een helm verplicht.

Na een rustige warming-up wordt er in stevig tempo gestept. Tijdens de trainingen en tochten wordt er rekening gehouden met het individuele sportniveau. De trainingen gaan normaal gesproken altijd door: alleen bij heftige regen, gladheid en sneeuw kan de training worden afgelast.

 

 

Voor de wet is de stepper een voetganger!

Toch adviseert de Nederlandse Autoped Federatie (NAF) u om u in het verkeer als fietser te gedragen! Indien u op een step voor volwassenen -met remmen- rijdt, een step met een wielmaat van 12 inch en groter, gedraagt u zich dan als fietser.

Sponsor:

Meest recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebooktwitteryoutube

Archief