Vierde Twentse Stepcrossdag – VERPLAATST


In verband met de zeer ongunstige weersvooruitzichten voor 1 oktober, hebben we de Crossdag verplaatst naar 29 oktober.


Op zaterdag 29 oktober 2022 organiseert Stepteam Twente alweer voor de vierde keer een stepcrossdag. Deze crossdag is een gezellig evenement waar de STT-crossspecialisten iedereen met veel enthousiasme de fijne kneepjes van het offroad steppen bijbrengen.

De startlocatie is het clubgebouw van de Oldenzaalse Wielerclub (OWC) op het Hulsbeek (Oude Almeloseweg 1, 7576 PE Oldenzaal). Bij het clubgebouw kun je je auto gratis parkeren. Het wordt een mooi en afwisselend evenement waar beginnende crosssteppers kennis kunnen maken met dit fantastische onderdeel van de stepsport, en waar ook geoefende crossers helemaal aan hun trekken komen.

Deelnemers 2019 voor het OWC-gebouw

’s Morgens geven we een clinic waarin je kennismaakt met de belangrijkste crosssteptechnieken. Na een heerlijke lunch steppen we samen een crosstoertocht in de omgeving. Als je nog nooit hebt gecrosst en je weet niet zeker of je zo’n crosstoer aankunt, is dat geen probleem. Dan doe je mee aan de clinic en ga je na de lunch weer naar huis. Dat kun je ter plekke beslissen. Ben je een door de wol geverfde crossstepper die zo’n clinic helemaal niet nodig heeft, dan kom je gewoon pas met de lunch en sluit je je aan bij de toertocht.

De kosten van dit evenement bedragen € 10. Je kunt je tot en met 25 oktober  2022 aanmelden via dit formulier. De deelnamekosten kun je overmaken naar NL84 RABO 0328 9226 33 t.n.v. Step Klup Twente.

Een crossstep heeft meestal een wat hogere voetplank dan een normale step, vrij dikke banden en vaak een flink profiel op de voorband. Wanneer je (nog) geen eigen crossstep hebt, is dat geen probleem, want een allround step, zoals een Kickbike, is ook geschikt om mee te crossen. Als de voetplank instelbaar is, kun je die het beste alvast in de hoogste stand zetten. Een step met (dunne) racebandjes is helaas ongeschikt. Als je zelf geen geschikte step hebt of kunt lenen, laat dat dan even weten op het aanmeldingsformulier. Dan kunnen we misschien iets voor je kunnen regelen. Zorg dat je een passende helm meeneemt, want voor dit evenement geldt helmplicht.

Omdat we relatief veel onervaren crosssteppers verwachten, rijden we in een vrij rustig tempo. Op sommige gedeelten, met name bij klimmetjes en bochtige paden, is er echter volop gelegenheid om op eigen tempo te knallen. We wachten natuurlijk wel steeds even op elkaar, zodat de groep compleet blijft.

Als je enthousiast bent geworden en je weet een overnachtingsplekje in de buurt te vinden, kun je de volgende dag eventueel met ons meedoen aan de Helletocht in De Lutte. Deze crosstocht kan een aardig slotstuk zijn van een actief stepweekend. De aanmelding voor de toertocht van zondag moet je zelf regelen. We gaan die dag in principe voor de langste crossafstand (55 km), maar je zou ook met andere steppers kunnen afspreken om je in te schrijven voor een van de kortere afstanden.

Het programma van de Stepcrossdag is als volgt:

  • 09.30 uur: Ontvangst in het OWC-gebouw
  • 10.00 uur: Vertrek naar het instructie-parcours
  • 10.15 uur: Rondje Hulsbeek met instructiemomenten
  • 12.00 uur: Lunch in het OWC-gebouw
  • 13.30 uur: Minitoer: Rondje Hulsbeek zonder instructiestops (ca. 6 km)
  • 14.00 uur: Toertocht (ca. 30 km)
  • 16.30 uur: Terugkeer bij het OWC-gebouw

Het programma na de lunch mag je op verschillende manieren invullen:

  • De standaardoptie is dat je zowel het rondje Hulsbeek als de toertocht stept.
  • Wanneer je het idee hebt dat de standaardoptie wat te veel wordt, kun je er ook voor kiezen om aan een van deze beide middagonderdelen mee te doen.
  • Je kunt het middagprogramma ook laten voor wat het is. Aan jou de keus.

Laat op het inschrijfformulier even weten waar je voorkeur naar uitgaat. Je kan ter plekke van die keuze afwijken.

Deelname aan de Stepcrossdag geschiedt op eigen risico!

Sponsor:

Meest recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebooktwitteryoutube

Archief