Twentse Stepcrossdag

Zaterdag 27 oktober, van 9.30 uur tot 17.00 uur

Stepteam Twente kent veel enthousiaste stepcrossers. Zij willen dit enthousiasme graag delen met andere steppers. Stepteam Twente heet jullie daarom op zaterdag 27 oktober graag welkom in het clubgebouw van de Oldenzaalse Wielerclub op het Hulsbeek (Oude Almeloseweg 1, 7576 PE Oldenzaal) voor de eerste Twentse Stepcrossdag. Bij het clubgebouw kun je je auto gratis parkeren. Het belooft een mooi en afwisselend evenement te worden waar beginnende crosssteppers kennis kunnen maken met dit fantastische onderdeel van de stepsport, en waar ook geoefende crossers helemaal aan hun trekken komen.

’s Morgens geven we een clinic, waarin je kennismaakt met de belangrijkste crosssteptechnieken. Na een heerlijke lunch steppen we samen een crosstoertocht in de omgeving van de Tankenberg, een van de mooiste crosslocaties van ons land.

Als je nog nooit hebt gecrosst en je weet niet zeker of je zo’n crosstoer aankunt, is dat geen probleem. Dan doe je mee aan de clinic en ga je na de lunch weer naar huis. Dat kun je ter plekke beslissen. Ben je een door de wol geverfde crossstepper die zo’n clinic helemaal niet nodig heeft, dan kom je gewoon wat later. Dan doe je mee met de lunch en sluit je je aan bij de toertocht.

De kosten van dit evenement bedragen 10 euro. Je kunt je tot en met 24 oktober aanmelden via roel.haveman@stepteamtwente.nl. De deelnamekosten kun je overmaken naar NL03 INGB 00076259 12 t.n.v. Step Klup Twente.

Een crossstep heeft een wat hogere treeplank dan een normale wegstep, vrij dikke banden en meestal een flink profiel op de voorband. Wanneer je (nog) geen eigen crossstep hebt, is dat geen probleem, want een allround wegstep, zoals een Kickbike, is ook geschikt om mee te crossen. Als de treeplank instelbaar is, kun je die het beste alvast in de hoogste stand zetten. Een step met (dunne) racebandjes is helaas ongeschikt. Als je zelf geen geschikte step hebt of kunt lenen, laat dat dan even weten in je aanmeldingsmailtje. Dan kunnen we kijken of we misschien iets voor je kunnen regelen. Zorg dat je een passende helm meeneemt, want voor dit evenement geldt helmplicht.

Als je enthousiast bent geworden en je weet een overnachtingsplekje in de buurt te vinden, kun je de volgende dag eventueel met ons meedoen aan de Köttelpeer’n Classic, een veldtoertocht die start in Denekamp. De kosten daarvoor kun je ter plekke betalen. Meer info over dat evenement vind je op de site van de NTFU.

Het voorlopige programma van de Stepcrossdag is als volgt:

09.30 Ontvangst in het OWC-gebouw

10.15 Vertrek naar het instructie-parcours

11.15 Rondje Hulsbeek met diverse instructiemomenten

12.00 Lunch in het OWC-gebouw

13.30 Rondje Hulsbeek zonder instructiestops (ca. 6 km)

14.00 Vertrek toertocht (ca. 30 km)

16.30 Terugkeer bij het OWC-gebouw

Sponsor:

Meest recente berichten

Volg ons ook op Social Media

Facebooktwitteryoutube

Archief