Terugblik op de Tukkertocht van september 2019

Veertig deelnemers verzamelden zich op zaterdag 14 september bij het gezellige theehuis De Lutte Hutte, mooi gelegen in het bos van het Lutterzand in De Lutte, waar we werden ontvangen met koffie en thee met Twentse krentewegge en een gezellig vuurtje in de open haard buiten.

Na ongeveer een half uur gezellig met elkaar gepraat te hebben, vertrok de grootste groep voor de tocht van 40 kilometer, deze ging door het Lutterzand, over de Hakenberg, Paasberg en de Tankenberg, langs akkers, bossen, rivier de Dinkel, mooie landgoederen, de eeuwenoude watermolen Singraven, over verharde fietspaden maar ook over smalle onverharde weggetjes. De Tankenberg is met 85 meter het hoogste punt in Overijssel. Door de flinke hoogtemeters werden we ook getrakteerd op prachtige uitzichten en fijne afdalingen.

Helaas vrij in het begin ging één van de deelnemers onderuit. Ondanks een aardige wond in zijn kin heeft hij toch de hele tocht uit gestept. Aan het eind van de middag hebben ze bij de eerste hulp toch nog even 3 hechtinkjes gezet.

De kleine groep voor de 25 kilometer ging niet verder door het Lutterzand maar al vrij gauw een eind langs de Dinkel, ook langs mooie weggetjes en landgoed Singraven, en ook moest er geklommen worden op de Paasberg, met 80 meter ook een aardige heuvel. Een lekke band werd gelukkig snel verholpen door de 40km-groep die achterop kwam en waarvan iemand een extra binnenband bij zich had. Ook hadden we in ons midden een handbiker, een oud-stepper, die de tocht gezellig mee heeft kunnen rijden ondanks de voor hem extra moeilijke stukken.

Aan het einde was er nog gelegenheid op de parkeerplaats voor even napraten, met een sapje en wat snacks, waarna iedereen weer naar huis ging.

Het weer werkte fantastisch mee, het was een mooie zonnige dag en de omgeving prachtig. Het is super dat mensen uit onder andere de buurt van Amersfoort, Zwolle en Kampen, en ook uit Duitsland mee hebben gestept, al met al een hele gezellige dag!

Sponsor:

Meest recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebooktwitteryoutube

Archief