Rondje Twente 21 juni 2021

In 2021 wil Stepteam Twente met een groepje een tocht van ca. 210 km steppen. De route is gebaseerd op het Rondje Twente, een combinatie van drie LF-fietsroutes.

In 2020 hebben we deze tocht met een groepje uit ons eigen team gestept. We waren allemaal erg enthousiast over deze zeer afwisselende tocht: bossen, heide, klimmetjes en geweldige uitzichten. Twente op zijn mooist. En ook de ondergrond is zeer afwisselend: asfalt, klinkers, vast zand, mul zand, gravel. Graag willen we ook anderen uitnodigen om hiervan te genieten.

Rondje Twente 2020

In het kort:

Afstand:               210 km

Datum:                19 juni 2021 of een zaterdag vlak erna

Vertrektijd:          6.00 uur

Start-/eindpunt: Enschede, parkeerterrein Roombeek

Snelheid:             Bruto 15 km/u, netto 18 km/u

Verzorging:         Geen

Kosten:                Geen

Helm:                  Uiteraard verplicht

Step:                    Wielmaatkeuze vrij, ten minste één werkende rem

 

 

De tocht is geheel onverzorgd. Dat wil zeggen dat iedereen zelf voor zijn eten, drinken en reparatiespullen zorgt en dat er geen volgauto’s en verzorgingsposten zijn. De tocht wordt niet voorgereden. Het is dus mogelijk dat er van de geplande route moet worden afgeweken.

Dit is een toeristisch evenement en we willen zo veel mogelijk van de prachtige omgeving genieten. Daarom houden we de tocht in de periode rond de langste dag van het jaar, zodat we de gehele route bij daglicht kunnen afleggen. Dat betekent wel dat we een beetje moeten opschieten: we houden een gemiddelde snelheid aan van 15 km/u inclusief pauzes. Dat houdt in dat de gemiddelde rijsnelheid rond de 18 km/u ligt.

 

210 km op één dag steppen is best een forse onderneming. Het is dan ook zaak om je goed voor te bereiden. Zorg dat je van te voren al een paar langere tochten van meer dan 100 km in de benen hebt.

Het is natuurlijk mogelijk dat je onderweg te maken krijgt met fysieke pech en/of materiaalpech waardoor je de tocht niet kunt voortzetten.

Enkele suggesties om je uit de brand te helpen:

  • Je kunt iemand van je thuisfront oproepen om je te komen redden. Maak daar van tevoren afspraken over.
  • Onderweg komen we langs een aantal treinstations: Holten, Nijverdal, Ommen, Vroomshoop en Daarlerveen. Dan kun je per trein naar het eindpunt of naar huis reizen.
  • We houden een hulpauto achter de hand die in uiterste nood op afroep beschikbaar is. Hier maken we liever geen gebruik van.

We blijven als groep bij elkaar, bij pech wachten we op elkaar, en waar nodig helpen we elkaar. Om dit op een prettige manier mogelijk te maken, moet de groep niet te groot worden. Zo nodig steppen we in meerdere groepen.

Bij mooi weer vertrekken we in principe op zaterdag 19 juni om 6.00 uur vanuit Enschede vanaf een locatie waar je je auto gratis kunt parkeren.

Als de weersvoorspellingen ongunstig zijn, kunnen we redelijk kort van te voren besluiten om de tocht een of meer weken op te schuiven. Omdat het een ongeorganiseerde tocht betreft, zijn we daar flexibel in.

Vorig jaar hebben het rondje met de klok mee gereden. Op een later moment gaan we nog beslissen of we dat dit jaar weer doen. Misschien is het leuk om het dit jaar andersom te doen. Of we doen allebei, wanneer we de groep moeten opsplitsen. Dan komen we elkaar onderweg gezellig tegen.

Als je dit jaar wil meesteppen, kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@stepteamtwente.nl onder vermelding van je mobiele telefoonnummer. Dan word je toegevoegd aan een WhatsApp-groep van geïnteresseerden. Via deze groep word je op de hoogte gehouden van de exacte datum en kun je afspraken maken om met elkaar mee te rijden naar het startpunt.

Te zijner tijd wordt er een GPX-bestand van de route gedeeld. De tocht kan ook geheel via knooppunten worden gestept. Desgewenst ontvangen de deelnemers ter plekke een geplastificeerd kaartje met daarop de knooppunten die we volgen.

Sponsor:

Meest recente berichten

Volg ons ook op social media

Facebooktwitteryoutube

Archief