Derde Twentse Stepcrossdag: afgelast

Helaas hebben we deze stepcrossdag moeten afgelasten!

zaterdag 10 oktober 2020, van 9.30 uur tot 17.00 uur
Startlocatie: Nivon-huis Den Broam, Alsteedseweg 73 in Buurse

Voorlopig programma

  • 9.30 uur: Ontvangst in Nivon-huis Den Broam
  • 10.15 uur: Clinic
  • 12.00 uur: Lunch in het Nivon-huis
  • 13.30 uur: Toertocht (ca. 30 km)
  • 16.30 uur: Terugkeer bij het Nivon-huis

Je kunt je tot en met 6 oktober 2020 aanmelden via roel.haveman@stepteamtwente.nl.
De kosten van dit evenement bedragen 10 euro.
De deelnamekosten kun je overmaken naar NL84 RABO 0328 9226 33 t.n.v. Step Klup Twente. Je kunt je auto gratis bij het Nivon-huis parkeren.

 

Meer over het programma

In de afgelopen twee jaar deden tientallen steppers enthousiast mee aan de Eerste en Tweede Twentse Stepcrossdag. Reden genoeg om een Derde Twentse Stepcrossdag te organiseren. Maar om onze trouwe deelnemers voldoende afwisseling te bieden, organiseren we de crossdag dit jaar op een andere locatie, dit keer vanuit het Nivon-huis Den Broam in Buurse. Het wordt een mooi en afwisselend evenement waar beginnende crosssteppers kennis kunnen maken met dit fantastische onderdeel van de stepsport, en waar ook geoefende crossers helemaal aan hun trekken komen.

’s Morgens geven we een clinic, waarin je kennismaakt met de belangrijkste crosssteptechnieken. Na een heerlijke lunch steppen we samen een crosstoertocht in de omgeving van het Witte Veen.

Als je nog nooit hebt gecrosst en je weet niet zeker of je zo’n crosstoer aankunt, is dat geen probleem. Dan doe je mee aan de clinic en ga je na de lunch weer naar huis. Dat kun je ter plekke beslissen. Ben je een door de wol geverfde crossstepper die zo’n clinic helemaal niet nodig heeft, dan kom je gewoon wat later. Dan doe je bijvoorbeeld mee met de lunch en sluit je je aan bij de toertocht.

De cross-step

Een cross-step heeft meestal een wat hogere treeplank dan een normale wegstep, vrij dikke banden en vaak een flink profiel op de voorband. Wanneer je (nog) geen eigen cross-step hebt, is dat geen probleem, want een allround wegstep, zoals een Kickbike, is ook geschikt om mee te crossen. Als de treeplank instelbaar is, kun je die het beste alvast in de hoogste stand zetten. Een step met (dunne) racebandjes is helaas ongeschikt. Als je zelf geen geschikte step hebt of kunt lenen, laat dat dan even weten in je aanmeldingsmailtje. Dan kunnen we kijken of we iets voor je kunnen regelen. Zorg dat je een passende helm meeneemt, want voor dit evenement geldt helmplicht.

Omdat we relatief veel onervaren cross-steppers verwachten, rijden we in een vrij rustig tempo. Op sommige gedeelten, met name bij klimmetjes en bochtige paden, is er echter volop gelegenheid om desgewenst op eigen tempo te knallen. We wachten natuurlijk wel steeds even op elkaar, zodat de groep compleet blijft.

The day after

Voor de enthousiastelingen hadden wij bedacht dat zij hadden kunnen meedoen aan de Vlearmoestocht, een MTB-crosstoertocht met als startpunt Neede. Helaas gaat deze crossoertocht niet door. In plaats hiervan bieden wij aan om op zondag de volledige MTB-route van Haaksbergen (57 km) vanuit het Nivon-huis Den Broam met jullie te gaan steppen. Deze route komt slechts voor een klein deel overeen met onze toertocht van de zaterdagmiddag.

In Nivon-huis Den Braom kun je voordelig overnachten. Dat kan handig zijn wanneer je op zaterdagmorgen niet al te vroeg wilt opstaan om naar de crossdag te gaan of wanneer je de volgende dag met ons mee wilt crossen. Als je in het Nivon-huis wilt overnachten, moet je dat zelf regelen. Op https://denbroam.nivon.nl/ vind je alle informatie. Aangezien op deze dag de herfstvakantie begint, is het raadzaam om vroeg te reserveren.

 

 

Sponsor:

Volg ons ook op Social Media

Facebooktwitteryoutube

Archief